6000 доларів, щоб допоміг незаконно перетнути кордон: прикарпатські правоохоронці викрили директора турфірми (ФОТО)

6000 доларів, щоб допоміг незаконно перетнути кордон: прикарпатські правоохоронці викрили директора турфірми (ФОТО)

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Івано-Франківська директору туристичної агенції повідомлено про підозру у організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Facebook Twitter Viber LinkedIn Email

Про це інформує “Галку” пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний налагодив схему протиправного перетину кордону особами, що підлягали призову на військову службу. За грошову винагороду – 6000 доларів США він гарантував військовозобов’язаному, що переправить його через державний кордон України. Зловмисник перевіз чоловіка в Закарпатську область, а звідти, залучивши спільників, його доставили до пункту пропуску м. Устилуг Волинської області.

Військовозобов’язаного разом з іншими особами призовного віку викрито під час спроби незаконного перетину держкордону. Організатора переправлення затримано в Закарпатській області.

Протиправну діяльність задокументували працівники Івано-Франківського районного управління поліції ГУ НП в Івано-Франківській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області та головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 332 КК України за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, – передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 

Facebook Twitter Viber LinkedIn Email

"Давній Галич" - Новини Галича та Івано-Франківщіни